Gadgets

Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Gadgets

Ben je gek op gadgets? Dan wil je natuurlijk altijd de laatste nieuwtjes lezen over gadgets. Op deze pagina van Headlines.nl kun je dit uitstekend doen. Dagelijkse verzamelen wij alle headlines over alle ontwikkelingen op het gebied van gadgets. Dit betekent dus dat deze pagina continu up-to-date wordt gehouden.

Gadgets worden ook wel hebbedingen genoemd. Het zijn nieuwe ontworpen artikelen in de elektronica. Vaak zijn ze aantrekkelijk vanwege de nieuwe speciale functies. Slim ontworpen gadgets die aanslaan bij het grote publieke zijn dan ook echte trendsetters. Bekende voorbeelden hiervan zijn de nieuwste smartphones, tablets, televisies en laptops. Deze gadgets zijn vaak betaalbaar voor het grote publiek. Dure en grote ontwerpen, zoals nieuwe auto’s, zijn geen gadgets.

Het woord gadget is afkomstig uit de negentiende eeuw. Het woord werd toen gebruikt voor apparaten, waarvan mensen de naam niet konden onthouden. Bij gadgets is het amusementsgehalte vaak groter dan de functionaliteit. Vaak worden ze ook wel als een statussymbool gezien.

Gadgets zijn erg onderhevig aan trends. Ze zijn dan ook trendgevoelig. Vanwege de snelle ontwikkelingen in de technologie hebben de meeste gadgets tegenwoordig een erg korte levenscyclus. Vaak komt er na een aantal weken weer een nieuwe gadget op de markt.