Android

Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Android

Android is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij en wordt steeds weer verder ontwikkeld. Op deze pagina van Headlines lees je altijd meer over de nieuwste ontwikkelingen over dit besturingssysteem.

Android is een bekend opensourceplatform voor smartphones en tablets die zijn gebaseerd op de Linuxkernel en het Java-programmeerplatform. In 2012 werden er dagelijks meer dan 1,3 miljoen Android smartphones geactiveerd. Hiermee is Android het meest verkochte besturingssysteem op mobiele telefoons geworden. In 2012 zijn er meer dan 500 miljoen Android-apparaten geactiveerd.

Het besturingssysteem is ontwikkeld door Android Inc. Dit bedrijf werd in 2005 overgenomen door Google. De smartphones van Motorola, Samsung, HTC, Ericsson, Acer en LG waren als eerste gebaseerd op Android. De eerste versie van Android werd in februari 2009 gelanceerd. Tot aan de lancering in 2009 stond Android ook wel bekend onder de naam gPhone. Met Android is het mogelijk om ook voor andere partijen, dan uitsluitend Google, apps te ontwikkelen.

Inmiddels zijn er al talloze versies verschenen, zoals de Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich en Jelly Bean. Sinds de introductie van Android zijn er dus al veel nieuwe functies aan dit besturingssysteem toegevoegd en wijzigingen aangebracht.