Apple

Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Apple

Ben je een fan van Apple? Dan wil je vast graag op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over de nieuwste gadgets van dit merk. Gelukkig ben je hier dan helemaal op de juiste plek. Op deze pagina van Headlines lees je altijd de laatste headlines over Apple.

Het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple is op 1 april 1976 opgericht door Steve Jobs, Ronald Wayne en Steve Wozniak. Apple is gevestigd in de plaats Cupertino in Californië. Apple is wereldwijd bekend van zijn Macintosh-computers, iPods, iPhones en iPads. Naast deze hardware ontwikkelt het bedrijf ook software voor Mac OS X en voor Windows.

In 1997 dreigde Apple failliet te gaan, maar door een investering van 150 miljoen Amerikaanse dollar door Microsoft kon het bedrijf blijven bestaan. Sindsdien is Microsoft ook de aandeelhouder van Apple. Op 20 augustus 2012 had Apple een beurswaarde van ruim 620 miljard dollar. Dit was een nieuw record, want nog nooit heeft een bedrijf zo’n hoge waarde gehad.

Apple heeft door de jaren heen al tal van gadgets, laptops en desktops ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de Mac Pro, MacBook Air, iPod, iPad 1, 2 en 3 en de iPad Mini. Bekende softwareprogramma’s van Apple zijn Safari, Quicktime, iTunes, iWork en iLife.