Internet

Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Internet

Wil je alles weten over de ontwikkelingen op het gebied van internet? Dan kan je dat vanaf nu doen op Headlines.nl. Op deze pagina lees je dagelijks de nieuwtjes over alle ontwikkelingen die er spelen in de wereld van het internet.

Je kunt het je haast niet meer voorstellen, maar een kleine twintig jaar geleden gebruikte bijna niemand internet. Pas rond 1996 werd het internet door het grote publiek gebruikt. Voor die tijd werd het gebruik hiervan alleen voorbehouden aan de overheid en het onderwijs.

Internet, ofwel het World Wide Web, is een netwerk van allemaal computernetwerken. Het is een openbaar netwerk dat over de hele aarde is omspannen. Internet vindt zijn oorsprong in het Arpanet. Dit was een netwerk dat in 1969 werd gestart in de Verenigde Staten. Het verbond universiteitsnetwerken en militaire netwerken met elkaar.

Nu is het internet inmiddels uitgegroeid tot een massamedium dat overal ter wereld wordt gebruikt. Het succes van internet is, dat het van niemand is. Het gehele internet heet geen eigenaar. Er zijn wel fysieke onderdelen, zoals websites, die een eigenaar hebben. Op deze pagina van Headlines.nl lees je alles over de nieuwtjes omtrent het internet. Wij houden je dus altijd op de hoogte, zodat jij altijd als eerste weet wat de nieuwste internet-ontwikkelingen zijn.